Rentang (statistik)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Range (statistics))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina statistik deskriptif, rentang nyaéta panjang interval pangleutikna nu ngawengku sakabéh data. Rentang diitung ku cara ngurangan observasi panggedéna ku nu pangleutikna.

Rentang mangrupa ukuran nu sarua salaku data. Rentang nu ngan gumantung kana dua observasi, mangrupa ukuran dispersi nu goreng, iwal ti lamun ukuran sampelna gedé..

Tempo ogé: