Rentang (statistik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik deskriptif, rentang nyaéta panjang interval pangleutikna nu ngawengku sakabéh data. Rentang diitung ku cara ngurangan observasi panggedena ku nu pangleutikna.

Rentang mangrupa ukuran nu sarua salaku data. Rentang nu ngan gumantung kana dua observasi, mangrupa ukuran dispersi nu goreng, iwal ti lamun ukuran sampelna gede..

Tempo ogé: