Rasio ganjil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Rasio ganjil nyaéta ukuran statistik, bagéan penting dina statistika Bayes sarta régrési logistik.

Rasio ganjil diartikeun salaku rasio hiji kajadian ahéng dina hiji grup kana kaganjilan nu kajadian dina grup sejen, atawa estimasi data dumasar kana rasio. Grup ieu bisa awewe jeung lalaki, grup percobaan sarta grup kontrol, atawa klasifikasi nu ngabingungkeun. Maka lamun kamungkinan kajadian unggal grup p jeung q mangka rasio-ganjil nyaéta

Logaritma rasio ganjil mangrupa beda logit tina probabilitas.

Régrési logistik loba dipaké dina widang kadokteran jeung panalungtikan élmu sosial, hartina rasio-ganjil ilahar dipaké geus ngagambarkeun sababaraha bentuk uji klinis, saperti uji kasus-kontrol, sarta dina panalungtikan survéy.Citakan:Statistika-stub