Rentang tolérans

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Citakan:Underlinked


Ogé katelah wates toléran (Ing. tolerance limits).

Pamakéan rentang toléran[édit | édit sumber]

Rentang toléran patali jeung rékayasa wates toléran. Sacara husus, rékayasa wates toléran nangtukeun niléy maksimum jeung minimum pikeun hiji produk sangkan bisa lumaku. Rékayasa wates toléran bisa ditangtukeun maké Geometric Dimensioning and Tolerancing. Rentang tolérans mangrupa dasar keur chart kontrol dina sababaraha rupa. Statistik interval tolérans (atawa watés) dihasilekun tina mroses data. Lobana ieu interval gumantung kana prosésna. Rentang toléran dihartikeun salaku kamampuan prosés keur nangtukeun nilai minimum jeung maksimum. Nilai wates dina ieu wewengkon mibanda bagéan nu sarimbag jeung sakabéh populasi sarta mibanda probabiliti atawa kapercayaan husus.

Rujukan kaluar[édit | édit sumber]

Tempo The NIST/SEMATECH e-Handbook of Statistical Methods, 2004 July 17.

Dina bagian Section 7.2.6.3 - Tolerance intervals for a normal distribution

Tempo "Quality Control Handbook", Juran.