Lompat ke isi

Roger Moore

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Roger Moore di taun 2009.

Sir Roger Géorge Moore (14 Oktober 1927 – 23 Mei 2017) mangrupa saorang aktor film sareng televisi asal Inggris. Anjeunna terkenal dina dua peran detektif fiksi, nyaéta Simon Templar dina serial TV The Saint, sareng sabagai pameran resmi James Bond katilu ti mimiti film Live and Let Die di taun 1973 sampai ka A View to a Kill di taun 1985.

Taun 1999 Roger Moore meunang penghargaan Commander of the Order of the British Empire (CBE) jeung di taun 2003 anjeunna meunang penghargaan Knight Commander of the Order of the British Empire. Kadua penghargaan tadi dipasihan ku Ratu Elizabeth II.

Ti mimiti taun 1991 sampai ka anjeunna tilar dunya di 2017, Roger Moore ogé aktif di dunia amal, di mana anjeunna janten duta UNICEF.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan