Sékstét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sékstét nyaéta nurutkeun M.A. Salmun (1963 : 77) anu disebut sékstét atawa séxtét téh (séxta genep) nyaéta sajak anu spadana diwangun ku genep-genep padalisan. [1]Wangun kieu dina sastra Sunda henteu produktip. [1]

sek·stet /sékstét/ n Mus 1 gubahan lagu anu dinyanyikeun ku genep panyanyi atawa dimaénkeun ku genep urang pamén musik; 2 Mus grup panyanyi atawa orkés anu kawengku ku genep urang; 3 Sas sajak genep sauntay. [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 213. 
  2. Setiawan, Ebta. "Arti kata sekstet - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2018-04-25.