SPSS

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Program komputer SPSS (Ing. Statistical Package for the Social Sciences) munggaran vérsi kahiji diwanohkeun dina taun 1960-an sarta ngarupakeun program ku loba dipaké pikeun analisis statistik dina élmu sosial; ogé dipaké ku panalungtik pasar, panalungtik kaséhatan, pamaréntah, guu jeung nu séjénna.

Program SPSS dijual ku maskapé nu disebut ogé SPSS. Ieu rada ngabingungkeun, saprak parusahaan SPSS ngajual software keur analisis statistik - kaasup, teu sakadar ngan, program SPSS. Ngaran maskapéna singkatan tina Statistical Product and Service Solutions. Sanajan kitu, hurup nu dipaké dina perangkat lunak ayeuna teu mibanda harti, saprak ngaluarkeun SPSS-x dina awal taun 1980-an.

SPSS Data Editor dipaké keur méré gambaran ngeunaan uji statistik, saperti tés keur korelasi, multicolinear, sarta hipotesa; ieu bisa digawekeun ku panalungtik ku cara ngitung frékuénsi, nyorir data, nyusun data sarta maké data-asupan salaku alatm nu mibandan ngaran keur singgetan asupan. (Contona, ngaran asupan "Richard", sawaktu ngetik, sebutkeun, hurup R dina salah sahiji sel).

SPSS Data Editor mibanda dua "panémbong" utama, Data View (tempat data asupan) sarta Variable View, tempat keur milih ngaran, tipe, maksimum hurup per sél ("width"), jumlah titik désimal, ngaran, kandel sél ("column"), rataan dina sél ("align"), sarta aya atawa henteuna variabel nu mangrupa nominal, ordinal, atawa skala ("measure"). Dina Variable View, bisa ogé ngararangkay asupan kana ngaran (ieu dipaké keur pasangan hurup tina kecap nu gedé, dina kolom "Values") sarta nandaan asupan nu salah (dina kolom "Missing").

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]