Sai (Naruto)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

GOOD MORNING.


Sai (サイ Sai?)nyaéta salah sahiji inohong manga jeung anime Naruto. manéhna nyaéta saurang ti ANBU divisi root anu teu boga rarasaan. Kamunculan Sai dianggap minangka gaganti Sasuke anu ngahianat ka Orochimaru.

Kasang Tukang

Sai nyaéta anggota ti ANBU anu wangsalna ti divisi root. Sloganna nyaéta, teu boga rarasaan, rerencangan, bumi, jeung mangsa katukang. Nu boga nyaéta misi hungkul. Ku kituna nyieun si Sai teu boga pangabisa pikeun ngarasa jeung ngaekspresikeun emosi. Ngaran Sai gé nyaéta codename anu dibéré Danzo ka manéhna. Ngaran wangsalna henteu dipikanyaho. saméméhna di roots, Sai kapanggih jeung baturna anu dianggap minangka lanceukna nu pareng sarua hobina nyaéta ngagambar. manéhna gumbira pisan ngaharapkeun bisa babarengan jeung lanceukna ngajalankeun misi. Tapi, lanceukna maot lantaran hiji panyakit ku kituna si Sai sorangan jeung teu boga rarasaan deui.


Sipat[édit | édit sumber]

Sai nyaéta ngaran kode nu ngaran wangsalna teu dipikanyahoeun. Sai awakna begang, maké acuk hideung nu teu simetris, maké sarung leungeun anu kabuka di jempol jeung ramo curuk. Jeung acukna kabuka dibagian bujal. Buukna lurus, pondok, jeung hideung. manéhna sok nunjukkeun seuri palsu. Lantaran manéhna maca dina buku yén seseurian bisa ngaléléhkeun kaayaan jeung linyok jalma. manéhna téh sok ngomong kasar tanpa ekspresi sakalipun, ku kituna nyieun Naruto jeung Sakura pohara jeung kel pikeun manéhna. Hobi Sai nyaéta ngagambar, ti ratusan gambar nu dijieun manéhna, euweuh hiji gambar anu teu dibéré judul.

Pangabisa[édit | édit sumber]

Pangabisa Sai nyaéta kaasup unik. manéhna bisa nyieun gambar anu digambar manéhna jadi mahluk hirup atawa jadi nyata. manéhna bisa ngagambar beurit, manuk, maung,oge bisa ngaleungit dina kertas ieu. Sanajan teu saekstrim Kibaku Nendo kabogaan Deidara, tetep waé maotkeun.

Kamunculan Sai[édit | édit sumber]

Nyalamatkeun Sasuke[édit | édit sumber]

Kemunculan mimiti Sai nyaéta, sabot manéhna narima misi sarta codename dirina ti Danzo, pamingpin roots. Tuluy manéhna "narajang" Naruto ngan minangka percobaan. Naruto, Chouji, sarta Shikamaru tuluy ngalawan Sai. Tapi Sai kabur sarta mawa lumpat diri. Sanggeus sabaraha lila, Tsunade ngagero Naruto sarta Sakura, pikeun dibéré pengarahan tim maranéhanana pikeun samentara. Nyaéta, gaganti samentara kakashi, Yamato, sarta gaganti sasuke, Sai. Tapi Naruto sarta Sakura henteu mikaresep Sai alatan perkataanya anu garihal sarta kotor. Komo manéhna sempet ditinju ku Sakura.

Maranehna ngalanjutkeun lalampahan ka Jambatan Tenchi.Dina lalampahan kaditu, Yamato minangka kaptén tim 7 samentara méré pengarahan sangkan Naruto, Sakura, sarta Sai bisa digawé babarengan minangka tim sarta réncang anu alus. Tujuan maranéhanana kaditu nyaéta pikeun nepungan panon-panon kiriman Sasori, anu tétéla nyaéta Kabuto. Tapi, Kabuto tétéla ngan berpura-pura mengabdi dina Sasori sarta balik narajang Yamato. Perang snegit henteu bisa dihindarkan. Sai junun leupas sarta nepungan Orochimaru, sedengkeun babaturanana keur riweuh menenangkan Naruto anu tatu. Manéhna tuluy mikeun diri ka Orochimaru.

Sai tuluy dikapanggihkeun jeung Sasuke ku Orochimaru. Dina waktu éta pisan pikeun kahiji kalina manéhna ngarasakeun sieun anu rongkah, ngan ukur ku nempo panon sasuke. Manéhna tuluy ngomong yén Naruto nganggap hal éta minangka baraya, tapi Sasuke ngomong yén manéhna ngan boga 1 baraya, anu kudu manéhna bunuh. Sai tuluy dibimbing nuju hiji rohangan. Manéhna tuluy dikonci di ditu, sarta muka bingo book anu eusina daptar poto-poto jelema anu kudu Manéhna bunuh, kaasup poto Sasuke di jerona. Tuluy Yamato datang sarta mendobrak panto, sarta nanyakeun tujuan sabenerna ti Sai nuturkeun Orochimaru. Sakura tuluy nanyakeun ngeunaan kehancuran konoha lamun Danzo mantuan kehancuran konoha ku Orochimaru. Tapi jigana Sai henteu paduli, manéhna ngomong yén manéhna ngan pakakas milik danzo, anu henteu mibanda rarasaan. Manéhna ogé ngomong yén buku bingo anu manéhna gambar nyaéta kado pikeun lanceukna anu geus maot. Sai tuluy dibawa ka luhur, tapi disalametkeun ku Kabuto. Tapi, diluar sangkaan sai kalahka mantuan yamato néwak Kabuto, alatan tersentuh kecap-kecap naruto anu ngomong yén Manéhna sarta Sasuke geus terjalin ikatan, biarpun manéhna membencinya. Tim 7 tuluy dipeupeus jadi 2 bagian, sai babarengan Naruto sarta Yamato babarengan sakura. Sanggeus sabaraha lila, naruto murag kapidara sarta dititah reureuh ku Sai. Tuluy orochimaru datang sarta nananyakeun kasatiaan sai. Naruto anu masih kepayahan, ngajurung Sai kabur sarta néangan sasuke samentara manéhna mengulur wayah. Naruto ngingetkeunana dina lanceukna sarta pamustunganana manéhna bisa kéom ti leuwi haténa sarta menggambarnya sarta lanceukna keur bergandengan leungeun. Sai pamustunganana manggihan Sasuke, sarta lainna maéhanana, tapi kalahka ngajak sasuke pikeun indit babarenganana. Sasuke nampik sarta narajangna. Tim 7 tuluy babarengan narajang sasuke, tapi dihalau ku sasuke ngagunakeun tehnik anyarna chidori nagashi. Sasuke ogé nyatakeun yén Manéhna ngan mibanda 1 ikatan kalayan lanceukna anu kudu dibunuhnya sarta henteu nganggap Naruto minangka barayana. Naruto sarta Sakura anu syok luhur pernyataan kasebut, saterusna balik ka Konoha reujeung Sai sarta Yamato jeung rarasaan kuciwa. Sanggeus nepi ka di Konoha, manéhna ménta Danzo pikeun ditempatkeun di tim 7. Pamustunganana, Sai bisa bérékpresi sarta berperasaan balik, tinangtu jeung bantuan Sakura sarta Naruto anu ngawurukanana cara bertaman anu alus.

Kaayaan Ayeuna[édit | édit sumber]

Sai anu teu bisa bérékspresi, indit ka perpustakaan pikeun maca buku,"Kumaha Carana Berekspresi". Sakura nu ningali manéhna, ngabantuan. Sakura jeung Naruto ngabejaan kumaha pikeun manggil rerencanganna jeung ngaran panggero sangkan leuwih akrab. Sai langsung mempraktékkan pikeun ngagero Sakura "anjing goreng". Sakura ninju manéhna jeung Naruto.

Maranehna (Naruto, Sakura, Sai)ngalawat Kakashi anu keur di rumah sakit.Waktu maranehna keur ngobrol, Asuma jeung tim 10 datang jeung ngajakan Naruto, Sakura, jeung Sai balakecrakan di Yakiniku Q. Ino jeung Choji geura-giru berkenalan jeung Sai. Dina waktu éta, Sai ampir ngomong "gendut" dina Choji. Tapi Naruto geura-giru ngeureunkeunana sarta memberitahukannya pikeun henteu kungsi ngomong "gendut" di hareup Choji. Hal ieu nyieun Sai mikir pikeun henteu méré ngaran panggero anu jujur teuing, ku kituna manéhna ngagero Ino "geulis" sarta langsung nyieun Sakura menghajarnya deui.

Sejen-sejen ngeunaan Sai[édit | édit sumber]

  • Ceuk Sakura, Ino,jeung Naruto nyaéta Sai jiga Sasuke fisikna. Tapi, Sai jeung Sasuke boga sipat nu béda. Sai boga kulit bodas sepa jeung buuk nu pondok lamun dibandingkeun jeung Sasuke.
  • Minangka anggota ANBU, Sai ngagero Kakashi minangka Senpai.
  • Dumasar Databook Naruto katiga :
Hobina ngagambar jeung kaligrafi
Sai ngaharepkeun pasea jeung Kakashi
Kecap kasukaanna nyaeta "Comrades" (仲間, nakama).
Kadaharan kasukaanna tahu jeung mitarashi dango
Sai teh jelemana jujur, patuh, jeung tunduk.
  • Ti lagu bubuka Naruto Shippuden katujuh, Sai kasampak paséa jeung Asura Path. Mun di manga, maranehna tara paséa.

Pranala luar

http://naruto.wikia.com/wiki/Sai