Sajak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sajak atawa Puisi (tina bahasa Yunani kuno: ποιέω/ποιῶ (poiéo/poió) = I create) nyaéta hiji seni tinulis. Dina wangun ieu seni, saurang panyair ngagunakeun basa pikeun nambahan kualitas éstétis kana makna sémantis.

Nekenkeun kana segi éstétik hiji basa jeung pamakéan jeung pangulangan nu dihaja, méter sarta rima mangrupa perkara nu ngabédakeun antara sajak jeung prosa. Ngan ieu pabédaan masih kénéh dipadungdengkeun. Sawangan kaum awam biasana mah ngabédakeun sajak jeung prosa tina jumlah hurup sarta kalimah dina éta karyana. Sajak leuwih singget jeung padet, sedengkeun prosa leuwih ngaguluyur sakumaha ngébréhkeun carita. Sawatara ahli modérn miboga définisi sajak lain minangk jinis literatur tapi minangka wuwujud imajinasi manusa, nu jadi sumber sagalaning kréativitas. Lian ti kitu sajak ogé mangrupa ébréhan eusi haté hiji jalma nu mawa batur kana kaayaan haténa.


Old book bindings.jpg