Salinitas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Salinitas atawa kadar uyah nyaéta tingket kaasinan hiji wangun cai. Kadar uyah mangrupa hiji paktor nu penting dina nangtukeun rupa-rupa aspék kimia hiji wangun cai alami jeung prosés biologis dina éta cai.

Hiji garis nu ngahubungkeun cai nu kadar uyahna sarua disebut isohaline atawa isohale.