Salinitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Salinitas atawa kadar uyah nyaéta tingket kaasinan hiji wangun cai. Kadar uyah mangrupa hiji paktor nu penting dina nangtukeun rupa-rupa aspék kimia hiji wangun cai alami jeung prosés biologis dina éta cai.

Hiji garis nu ngahubungkeun cai nu kadar uyahna sarua disebut isohaline atawa isohale.