Lompat ke isi

Saringan Bayes

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas


Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantuanna didagoan pikeun narjamahkeun.

Bayesian filtering nyaéta prosés nu ngagunakeun metoda statistis Bayes keur klasifikasi dokument dina sababaraha kategori.

Bayesian filtering ilahar digunakeun sanggeus dijelaskeun dina paper "A Plan for Spam" ku Paul Graham[1], sarta jadi mekanisme nu kawentar keur ngabédakeun spam jeung serelek nu dipikahayang. Loba program serelek modérn saperti Mozilla Thunderbird ngagunakeun Bayesian spam filtering.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]