Saringan Bayes

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Bayesian filtering nyaéta prosés nu ngagunakeun metoda statistis Bayes keur klasifikasi dokument dina sababaraha kategori.

Bayesian filtering ilahar digunakeun sanggeus dijelaskeun dina paper "A Plan for Spam" ku Paul Graham[1], sarta jadi mekanisme nu kawentar keur ngabédakeun spam jeung serelek nu dipikahayang. Loba program serelek modérn saperti Mozilla Thunderbird ngagunakeun Bayesian spam filtering.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]