Semivarian

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina statistik spasial, semivarian dijelaskeun ku

nu mana z mangrupa nilai data tina sabagian lokasi, h nyaéta jarak antara nilai data, sarta n(h) dianggap angka pasangan nilai data dibérékeun, spasi jarak tina bagian h.

Pot semivarian ka jarak antara data nilai dipikanyaho salaku semivariogram, atawa keur gampang nyebutna variogram.

Topik pakait: géostatistik

Rujukan:

  1. Shine, J.A., Wakefield, G.I.: A comparison of supervised imagery classification using analyst-chosen and géostatistically-chosen training sets, 1999, http://www.geovista.psu.edu/sites/geocomp99/Gc99/044/gc_044.htm