Lompat ke isi

Seni Réak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Seni réak nyaéta kasenian tradisional anu miboga asal kecap tina "réok" atawa "réog", anu hartina wnu nyieun ramé atawa gandéng. Seni réog dipercaya geus aya tijaman Majapait, sarta asup ka Jawa Barat dina jaman Islam mangsa kasultanan Cirebon.[1]

Satuluyna réog sumebar ka wewengkon Sumedang nepi ka wilayah Ujungberung- Bandung. Seni Réak mimitina pikeun ngaramékeun ritual dina budaya nyawah. Seni réak mimitina mah ukur salaku panglengkep dina kagiatan ritual dina budaya nyawah (tatanén).

Dina taun 1952, Abah Nurfa'i salah saurang padagang jeung balad-baladna ti Sumedang, geus ngalibetkeun seni réak kana acara "ngaronggéng", nyaéta ritual pésta panén paré.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Warisan Budaya Takbenda | Beranda". warisanbudaya.kemdikbud.go.id. Diakses tanggal 2023-01-26.  Archived 2023-01-26 di Wayback Machine