Serin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Serin
Rumus rangka
Rumus rangka L-serin
Serin dina pH pisiologis
L-serin zwitterion
Serine-from-xtal-view-1-3D-bs-17.png
Serine-from-xtal-view-1-3D-sf.png
Wasta
Wasta IUPAC
Serine
Wasta lian
Asam 2-amino-3-hidroxipropanoat
Pananda
Modél 3D (JSmol)
ChEBI
ChEMBL
ChemSpider
DrugBank
ECHA InfoCard 100.000.250
Nomer EC 206-130-6
KEGG
UNII
Sipat[2]
C3H7NO3
Massa molar 105093 g·mol−1
Panampilan kristal atawa tipung bodas
Dénsitas 1.603 g/cm3 (22 °C)
Titik lebur 246 °C (475 °F; 519 K) decomposes
soluble
Kaasaman (pKa) 2.21 (carboxyl), 9.15 (amino)[1]
Iwal disebutkeun séjén, data nu dipidangkeun keur matéri dina kaayaan baku (dina 25 °C, 100 kPa).
Rujukan kotak info

Serin atawa serina (lambang Ser atawa S)[3][4] nyaéta asam α-amino anu dipaké dina biosintésis protéin anu ngandung hiji gugus α-amino (wangun kaprotonanNH+3 dina kaayaan biologis), hiji gugus karboxil (wangun deprotonasi −COO dina kaayaan biologis), jeung hiji ranté gigir gugus hidroximétil, ku kituna kagolong asam amino polar. Serin bisa disintésis sacara pisiologis, jadi kaasup asam amino non-ésénsial. Serin dikode ku kodon UCU, UCC, UCA, UCG, AGU, jeung AGC.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Dawson, R.M.C., et al., Data for Biochemical Research, Oxford, Clarendon Press, 1959.
  2. Weast, Robert C., ed. (1981). CRC Handbook of Chemistry and Physics (62nd ed.). Boca Raton, FL: CRC Press. p. C-512. ISBN 0-8493-0462-8. 
  3. "Nomenclature and Symbolism for Amino Acids and Peptides". IUPAC-IUB Joint Commission on Biochemical Nomenclature. 1983. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 October 2008. Diakses tanggal 5 March 2018. 
  4. Citakan:IUPAC-IUB amino acids 1983.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Neurotransmitter