Shiva

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Patung Dewa Shiva.


Shiva, ogé katelah Mahadeva (cahayana. 'Dewa agung'), mangrupikeun salah sahiji dewa poko Hindu.[1][2] Anjeunna mangrupikeun mahluk anu paling luhur dina Shaivism, salah sahiji tradisi utama dina Hindu kontémporér.[3]

Cutatan[édit | édit sumber]

  1. Flood, Gavin D. (1996). An introduction to Hinduism. New York, NY : Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-43304-4. 
  2. Issitt, Micah; Main, Carlyn (2014-09-16). Hidden Religion: The Greatest Mysteries and Symbols of the World's Religious Beliefs: The Greatest Mysteries and Symbols of the World’s Religious Beliefs. ABC-CLIO. ISBN 978-1-61069-478-0. 
  3. Sivaraman, K. (2001). Śaivism in Philosophical Perspective: A Study of the Formative Concepts, Problems, and Methods of Śaiva Siddhānta. Motilal Banarsidass Publ. ISBN 978-81-208-1771-5.