Simbolik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Simbolik nyaéta istilah simbolik, atawa simbolis, dikeunakeun kana sipat karya sastra anu digelarkeunana réa ngolah simbol (perlambang, sasmita).[1] Wanda kitu ngakar dina paham simbolismeu. [1]Najan teu sarua kasang tukangna, dina sastra Sunda ogé hirup karya-karya simbolik.[1]

simbolis /sim·bo·lis/ a minangka lambang; jadi lambang; ngeunaan lambang: lukisan --.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 217. 
  2. Setiawan, Ebta. "Arti kata simbolis - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2018-04-25.