Sinisme

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sinismeu atawa sinismè nyaéta paripolah atawa sikep jalma sinis; curiga waè,teu percaya kana kajujuran maksud batur ,kana kahadéan hatè batur,kana pagawéan batur;atawa ngarendahkeun ajén-ajén kahirupan.[1]Disebut di dieu lantaran omongan-omongan jeung paripolah sinis sok digunakeun keur karakterisasi tokoh,boh dina fiksi boh dina drama.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.