Situs Kabuyutan Linggawangi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situs Kabuyutan Linggawangi nyaéta salah sahiji kabuyutan urut karajaan Galunggung.[1] Perenahna ieu situs téh di deukeut Saung Galah di Désa Linggawangi, kecamatan Leuwisari. Di dinya ogé aya situs Hégér Hanjuang. Ku kapercayaan masarakat dinya, nganggap yén Rumantak téh sésa karaton Galunggung.[1]

Kampung Geger Hanjuang[édit | édit sumber]

Kampung Geger Hanjuang mangrupa tempat ditimukeuna prasasti pakakas tina keramik leutik, anu diprédiksi mangrupa titinggal Kabuyutan Galunggung.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Situs Kabuyutan Linggawangi-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27.