Situs Kabuyutan Nagaratengah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situs Kabuyutan Nagaratengah nya éta ayana ti jaman Karajaan Galuh Hindu, nalika karajaan masih kénéh aya dina wangun féderasi.[1] Mahaprabu Galuh ngabagi karajaan jadi sababaraha bagian diantarana nya éta Karajaan Galuh Nagaratengah anu diparéntah ku Prabu Agung Danumaya, kalawan jumlah rahayatna kurang leuwih 100 jalma. Dituluykeun ku Prabu Wangsa Dedaha, satuluyna ku Prabu Agung Ranggakusumah.[1]

Situs-situs[édit | édit sumber]

  1. Desa Nagaratengah
  2. Desa Ciampanan
  3. Desa Cinéam
  4. Desa Cikondang
  5. Desa Rajaratu
  6. Desa Madiasari

Runjukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Situs Kabuyutan Nagaratengah-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27.