Snap mor

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raiyani Muharramah Snap mor-2291.jpg

Snap mor nyaéta tradisi sumebar jaring di Biak, Papua. Kagiatan snap mor bisa dipigawé waktu pasang surut, nu geus ditandaan ku angin wétan sarta curah hujan anu dominan, sarta dipigawé dina tungtung deet. Snap mor asalna tina basa Biak, nyaéta "snap" na "mor". Snap mangrupa batu karang atawa leutik nu iklas dimuara walungan, kali, jeung saluran, bari kecap mor hartosna embankment laut atawa lauk salaku gandum tina pakaya. Umumna nepi ka jalma Biak nelepon snap mor salaku kagiatan ngala babarengan waktu pasang surut ku maké jaring atawa tumbak atanapi kalawai[1][2], dilumangsungkeun di wewengkon Desa di dinya jeung biasana ogé diondang desa lianna.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kaya, Indonesia. "Kalawai Yang Unik Dan Otentik - Situs Budaya Indonesia". IndonesiaKaya (dalam Indonesia). Diakses tanggal 2019-03-31. 
  2. Paluseri, Dais. "Penetapan Warisan Budaya Tak benda". Warisan Budaya Kemdikbud. Diakses tanggal 2019-03-30. 
  3. Romarak, Alfasis. "Snap Mor (Tradisi pengakapan Ikan masyarakat Biak)". Snap Mor. Diakses tanggal 2019-03-30.