Spider-Man

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Spider-Man

Spiderman anu dipiharti Jalma Lancah, nyaéta inohong super piktip anu kacaturkeun dina Marvel Comics tinulis Stan Lee jeung artis Steve Ditko. Anjeunna parantos jadi salahsahiji pahlawan super anu pangkakoncarana ku balarea sadunya. Musuhna nu kakoncara nyaéta Sandman, New Goblin, Green Goblin, Venom, Carnage, Mysterio, jeung rea-rea deui.

Kasang Tukang[édit | édit sumber]

Wasta asli Spiderman nyaéta Peter Parker. Anjeunna rindeup jeung amang tur bibina di hiji imah gede di Queens, Manhattan. Munggaran manehna mibogoh wanoja nu ngaranna Mary Jane Watson. Baheula, manehna indit ka paguronna Norman Osborn. Teu antaparah salahsahiji lancah radioaktip ngegel leungeunna anu balukarna manehna ujug-ujug miboga pangabisa anu hade (super).

Pangabisa[édit | édit sumber]

Kajadian lancah nu ngegel leungeunna nalika di paguron luhur Norman Osborn geus ngarobah huripna Peter Parker nepika manehna miboga rea pangabisa. Kiwari manehna miboga kaparigelan jadi jalma super, pangabisa pikeun teterekelam dina naon bae patempatan, jeung pangabisa pikeun ngaluarkeun tataut lancah tina sesela ramona. Manehna ogé miboga "Spider Sense" anu munggaran ngelingan samemeh mamala nyegeg ka manehna. Manehna ogé miboga panenjo anu pertela, jeung bisa kacaturkeun urang anu perceka atawa pinter.

Tokoh Pangrojong[édit | édit sumber]

  • Ben Parker: Amang Peter Parker.
  • May Parker: Bibi Peter Parker.
  • Richard Parker: Bapa Peter Parker.
  • Mary Parker: Indung Peter Parker.
  • Mary Jane Watson atawa MJ: Wanoja anu dipibogoh ku Peter Parker, anu kiwari jadi pamajikannana.
  • Gwen Stacy: Kabogohna Peter Parker nalika sakola di paguron luhur.
  • Géorge Stacy: Bapa Gwen Stacy, titilik (detektip) NYPD
  • Harry Osborn: kanca mitra Peter Parker
  • Norman Osborn: Bapa Harry Osborn
  • Eugene "Flash" Thompson: Kanca mitra Peter Parker
  • J. Jonah Jameson: Pamingpin Daily Bugle
  • John Jameson: Budak J. Jonah Jameson
  • Eddie Brock: Tukang popotret Daily Bugle, kiwari jadi Venom

Tataut anu patali[édit | édit sumber]