Spongebob

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Citakan:Infobox Television

SpongeBob SquarePants nyaéta hiji serial film animasi anu pangpopulérna di Nickelodeon. Dina awalna serial kartun ieu ditayangkan dina taun1999 di Amérika Sarikat sarta dicipta ku Stephen Hillenburg, saurang animator sarta ahli biologi sagara, sarta dipedar ku pausahaan anjeunna, United Plankton Pictures Inc. Séri kartun ieu ditayangkan di Malaysia menerusi saluran Nickelodéon sarta TV3, sarta ogé ngaliwatan saluran TV9 anu geus ditarjamahkeun ka dina basa Malayu. Di Indonésia serial ieu dipopulerkan ku Lativi (ayeuna Tvone), saterusna hak tayang acara-acara anu diproduksi ku Nickelodéon dibeuli ku Global TV. Kartun ieu diciptakeun ku saurang ahli biologi sagara sarta animator Stephen Hillenburg sarta tuluy dirilis ngaliwatan pausahaanana United Plankton Pictures Inc. Serial ieu settingnya aya di Samudra Pasifik di dayeuh Bikini Bottom.

Kasang[édit | édit sumber]

Spongebob Squarepants ialah sabuntut spons anu ancik dina hiji imah nanas dina sagara di dayeuh Bikini Bottom, manakala tetanggannya Squidward Tentacles ialah sabuntut gurita anu ancik dina imah moai. Tatangga Spongebob anu séjén sarta réncang akrabnya, Patrick Star sabuntut béntang sagara beureum ngora, cicing di handap hiji batu. Imah Squidward perenahna di antara imah Spongebob sarta imah Patrick, sarta ieu pisan anu méré sahkan Squidward. Spongebob sarta kawan-kawannya cicing di dayeuh Bikini Bottom dina lautan Pasifik. Bikini Bottom dilihatkan minangka hiji dayeuh dawam kalayan puseur dayeuh, sisi dayeuh, wewengkon basisir, lapang hiber, runtuyan kembang sagara sarta taman hiburan sorangan. Stephen Hillenburg kungsi ngomong bahawa Bikini Bottom direka leuwih kurang dumasar dayeuh Séattle, Washington. Sato peliharaan Spongebob ialah sabuntut siput sagara ngaranna Gary, anu "mengeong" kawas ucing. Sanajan henteu loba nyarita (kajaba dina sawatara épisodeu), watek-watek séjén katempo sanggup nyurtianana. Tambahan ogé, cacing sagara ngagogog kawas anjing sarta dirantai. Ubur-ubur disaruakeun kalayan lebah; sada désas-desus, sengatan bisa (tapi katempo kawas kejutan elektrik), sarta ngahasilkeun "jeli" anu lezat, ngaléléwé ngaran "jellyfish" bari membandingkan jeli kalayan madu lebah. Lauk berperan minangka warga dayeuh tapi henteu dijadikeun inohong penting. Spongebob Squarepants anu penyerap, konéng, sarta berlubang ieu, digawé minangka juru masak di Krusty Krab, hiji restoran kadaharan gancang saji, di mana Squidward ogé digawé minangka kasir. Krusty Krab dipiboga Eugene H. Krabs (Mr. Krabs). Sheldon J. Plankton nyaéta satru bebuyutan Krabs anu mibanda hiji restoran kadaharan gancang saji bertaraf pendék ngaranna Chum Bucket anu perenahna pahareup-hareup Krusty Krab. Chum Bucket séolah-olah henteu kungsi didatangan langganan, sarta Plankton meluangkan lolobana waktuna pikeun ngararancang parabot pikeun maok resep burger Krabby Patty milik Mr. Krabs. Plankton ngan junun maok resep éta dina The Spongebob Squarepants Movie; formulanya henteu kungsi dipintonkeun ka panongton. Pamajikan komputer Plankton, Karen, kadang-kala mantuanana dina rarancang jahatnya atawa paraséa kalayanana. Hiji deui kawan Spongebob ialah Sandy Cheeks, sabuntut tupai anu asalna ti Texas sarta cicing di dina kubah anti-air di Bikini Bottom. Manéhna diantar ka dina lautan ku majikan-majikannya anu mangrupa simpanse. Sabot di luar kubahnya, manéhna maké baju kawas Astronot. Nu nyicingan Bikini Bottom numpakan kapal séolah-olah mobil. Spongebob masih diajar dina sakola mengemudi sanggeus mindeng sakali gagal dina ujian mengemudi (aya 2 vérsi ngeunaan ketidaklulusan ieu, nyaéta 58 kali (nurutkeun épisodeu "Drive to Tears") sarta 1.000.006 kali (nurutkeun épisodeu "Mrs.Puff,you Fired")). Saban pergerakan ngahasilkeun gelembung pikeun mengingkatkan panongton bahawa carita ieu berlatarkan lautan. Tapi kitu, aya babak-babak di mana aya selapisan cai anu berasingan batan cai lautan (kawas ayana basisir) sarta seuneu bisa dinyalakan dina lautan.

Watek[édit | édit sumber]

Inohong utama Spongebob nyaéta hiji spons sagara boga warna konéng anu hirup babarengan peliharaannya, Gary, sabuntut siput sagara anu milampah minangka ucing. Spongebob ancik bertetangga kalayan sahabatnya Patrick, sabuntut béntang sagara; sarta tatangga anu sok memusuhinya Squidward, sabuntut gurita anu henteu gumbira bersosialisasi, mibanda sipat penggerutu, sarta hobi ulin klarinet. Kelucuan-kelucuan dina carita serial ieu bersumber ti laku-lampah sapopoé Spongebob anu polos, optimis, sok marahmay, sarta mibanda prasangka alus ka saha ogé. Sakapeung laku-lampah ieu mawa musibah, dimangpaatkeun, atawa lumangsung salah paham basa dihijikeun kalayan sipat-sipat mahluk séjén anu cicing di Bikini Bottom.