Sripanggung (Drama)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sripanggung téh mangrupa istilah dina Seni pagelaran sandiwara, hususna dina lalakonan babad atawa desik.[1] tina sisi carita sripanggung téh (wanoja) salawasna jadi "pasanggan" satria.[1] Biasana nyekel rol putri.[1]

Di sebut sripanggung sabab nya ieu anu jadi kembang pagelaran téh kareueus panongton.[1] Pitokohana biasana anu pangawakanana jeung rupana pangtegepna, jeung ngora kénéh umurna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Iskandarwassid (2015). Kamus Istiah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.