Statistik sosial

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Statistik social nyaéta pamakéan sistim ukuran statistik keur nalungtik paripolah manusa dina lingkungan sosial. Ieu bisa dipikanyaho ku cara jajal pamanggih ti sabagian grup masarakat, evaluasi sabagian data ngeunaan grup masarakat, atawa ku panalungtikan jeung analisa statistik susunan data nu pakait jeung masarakat sarta paripolahna.

Biasan, ahli sosial matéakeun dina evaluasi kualitas palayanan sabagian grup organisasi, dina analisa paripolah grup masarakat dina lingkunganna, atawa dina nangtukeun naon nu butuh jeung kahayang masarakat ngaliwatan sampling statistik.