Statistika rékayasa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Statistik rékayasa atawa statistika téhnik (engineering statistics) nyaéta cabang statistika nu ngawengku dua subtopik nu husus rékayasa:

  1. Kontrol mutu jeung kontrol prosés ngagunakeun statistik salaku alat pikeun ngokolakeun conformance to specifications of manufacturing processes and their products.
  2. Rékayasa waktu jeung métode ngagunakeun statistik pikeun ngulik operasi repetitif dina in manufacturing in order to set standards and find optimum (in some sense) manufacturing procedures.

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.