Supergugus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Supergugus Virgo, dimana Grup Lokal nyampak bareng jeung sawatara grup galaksi jeung gugus galaksi

Supergugus (Basa Inggris: Supercluster) nyaéta hiji struktur alam semesta anu kajieun tina sababaraha gugusan galaksi jeung grup galaksi, masing-masing supergugus mibanda massa kira-kira 1013 - 1014 Massa panonpoé jeung bisa mibanda ukuran mangyuta-yuta Taun cahya. Misalna, supergugus Hydra anu ukuranna 100 yuta Taun Cahya jeung supergugus perseus-pisces. grup Lokal dimana Galaksi Bima Sakti nyampak mangrupa bagéan tina supergugus Virgo bareng jeung sawatara grup galaksi jeung gugus galaksi séjénna.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]