Supositoria

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Supositoria tina gliserin

Supositoria mangrupa salah sahiji bentukan ubar padat anu umum dipaké dina bagian uretra (supositoria uretra), vagina (supositoria vagina), atanapi rektum (supositoria rektum), anu umumna leleh jeung larut dina suhu tubuh tur mibanda efek boh sistemik atawa lokal[1].

Kagunaan[édit | édit sumber]

Supositoria umum digunakeun dina sababaraha hal, kalayan dipaké dina pasen anu teu bisa tuang ubar ku cara diinum, pasen aya dina kondisi teu sadar, atanapi ngurangan sababaraha efek anu pakait jeung farmakokinetik obat, saperti absorpsi ubar ka tubuh anu kurang ogé metabolisme first pass effect dina liver[1].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Allen, Loyd V. (2007). Suppositories. Pharmaceutical Press. ISBN 0857111221. OCLC 973770394.