Surung munding

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Conto ilustrasi gambar kaulinan surung munding ti buku PEPERNIKAN

Surung munding mangrupa kaulinan barudak lalaki.[1] Dina surung munding anu diutamakeun téh tanaga (kakuatan).[1] Cara maénna, duaan pahareup-hareup, terus jogol, silih surung pakuat-kuat tanaga.[1] Nu ngarariung ngalalajoanana sok bari ngawih.[1]

Kawihna[édit | édit sumber]

Biasana nu nonton sok sabari ngawih ieu dihandap:[1]

Géré tong géré tong

nu éléh dipotong

géré tong géré

nu éléh dipotong

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Drs Ahmad Hadi, Dkk (2009). PEPERNIKAN. Bandung: Geger Sunten. p. 247. ISBN 978-602-7784-11-6.