Lompat ke isi

Suyudana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Suyudana nyaéta Anak Prabu Drestarasta ti Déwi Anggandari. Suyudana téh salah saurang Sata Kurawa, nyaéta anak panggedéna Kurawa nu saratus téa. [1]Boga prameswari ka Déwi Banuwati, anak Prabu Salya.[1] Boga anak ngaranna Lasmana Sobra Lambangan. Suyudana diangkat jadi pejabat raja di Astina ku Prabu Drstarasta, pikeun nyuluran putra Pandu nu laleutik kénéh.[1] Demi Pandu té nyaéta calon raja di Astin, nu teu tinekanan lantaran kaburuu maot. Basa putra Pandu geus manjing déwasa, kalungguhan raja téh ku Suyudana henteu dipasrahkeun.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Djajakusumah, Gunawan (2010). Leksikon Pawayangan. Bandung: Puspawarna. p. 100.