Lompat ke isi

Tala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Tala, sok disebut ' Lengga Tala'. éta téh minyak sakti. Sing saha nu dibalur ku éta minyak, tanwandé dirina bakal jadi kuat sarta kuat kusagala rupa pakarang. Dina hiji waktu mah Prabu Drestarasta boga maksud ngabaluran Suyudana, budakna, ku éta minyak. Nya ku kapinterannana putra Pandu, éta minyak téh buru-buru dipaké ku Pandawa. Sanggeus dibalur ku éta minyak mah Pandawa téh gancang ninggalkeun deui éta minyak.[1] Temahna, waktu Suyudana dibalur ku éta minyak téh, kakara rék neruskeun kana pingping Kéncana maké gada si rujakpolo tepi ka hanteuna. Demi wadah minyak talana gancang dipiceun kana sumur si jalatuna, nyaéta sumur nu kacida jerona. Malah saking ku jero-jerona, caina méh teu katempo upama ditingali di luhur.

rujukan[édit | édit sumber]

  1. djajakusumah, Gunawan (2010). leksikon pawayangan. Bandung: Puspawarman. p. 115.