Tilu A

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Poster Gerakan Tilu A.

Tilu A teh propaganda Kakaisaran Jepang salila Perang Dunya II mangrupa "Nippon Asia Pamimpin", "Nippon patron Asia" jeung "Nippon Lampu Asia". Gerakan Tilu A didirikan dina 29 Maret 1942. Pelopor Gerakan Tilu A mangrupakeun Shimizu Hitoshi. Gerakan Tilu A dipercayakeun ka Mr. Syamsuddin. Gerakan Tilu A henteu gerakan nasional Indonésia. Gerakan Tilu A lahir tur mikat nu simpati ti rahayat Indonésia mun rék mantuan Jepang. Gerakan Tilu A mimiti di Surabaya. Gerakan ieu ditampi kirang perhatian rahayat, sabab teu ka pergerakan nasional Indonésia. Kituna kirang tiasa mindahkeun rahayat Indonesia di nulungan usaha tentara Jepang, gerakan ieu leyur dina 1943 sarta diganti ku Putera.