Trapésium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Trapésium nyiku jeung trapésium biasa kalawan luhur t

Trapésium nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku opat rangkay (basa Indonesia: rusuk) anu dua diantarana sajajar tapi henteu sarua panjangna.

Trapésium anu rangkay katiluna ajeg lempeng kana rangkay-rangkay nu sajajar disebut trapésium nyiku.

Rumus trapésium[édit | sunting sumber]

Kuriling[édit | sunting sumber]

K = \sum_{i=1}^4 rangkay_i

Lega[édit | sunting sumber]

L = Jumlah panjang 2 rangkay sajajar x \frac{1}{2} x t