Trapésium

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Trapésium (élmu ukur))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Trapésium nyiku jeung trapésium biasa kalawan luhur t

Trapésium nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku opat rangkay (basa Indonesia: rusuk) anu dua di antarana sajajar tapi henteu sarua panjangna.

Trapésium anu rangkay katiluna ajeg lempeng kana rangkay-rangkay nu sajajar disebut trapésium nyiku.

Rumus trapésium[édit | édit sumber]

Kuriling[édit | édit sumber]

Lega[édit | édit sumber]

L = Jumlah panjang 2 rangkay sajajar x x t