Untung Suropati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Untung Surapati (Basa Jawa : Untung Surapati) atanapi gumelar Surawiraaji, Babar di Bali, taun 1660 - pupus di Bangil, Pasuruan, Jawa Wetan , 5 Desember 1706 dina yuswana anu ka 45/46 taun) nyaeta mangrupikeun tokoh dina sajarah Nusantara direkam dina Tanah Babad Jawi . Carita janten legenda kusabab éta nyarioskeun budak umum sareng budak VOC anu janten bangsawan sareng Tumenggung (Bupati) Pasuruan.

Legenda[édit | édit sumber]

Carita Untung Surapati legendaris sareng perjuanganna ngalawan kolonialisme VOC di Jawa nunjukkeun anjeunna janten pahlawan nasional Indonesia . Anjeunna parantos didirikeun minangka pahlawan nasional Indonésia dumasar kana Kaputusan Présidén No. 106 / TK / 1975 dina tanggal 3 Nopémber 1975.