Ur (benua)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tilu miliar tahun ka tukang, Ur jadi lone (jeung kamungkinan pangheulana) Superbuana di Bumi. Ieu sigana leuwih leutik ti Australia. Dua miliar taun ti harita, éta ngagabung jeung buana Nena jeung Atlantika pikeun ngabentuk Rodinia. Bagian tina Ur ayeuna geus jadi bagéan Afrika, Australia jeung India. Sababarahan élmuwan yakin yén Vaalbara, hiji Superbuana téoritis, atos saméméh Ur.[1]

Rèferénsi[édit | édit sumber]

  1. "The First Continent On Earth". Curiosity.com. Diakses tanggal 2019-11-11.