Vaalbara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Vaalbara nyaéta Superbuana Arkéan anu diwangun ti Kraton Kaapvaal, ayeuna aya di Afrika Kidul beulah wétan, jeung kraton Pilbara, dinten ayeuna aya di kalér-kuloneun Australia kulon. Vaalbara dibéré ngaran ku narima ngaran opat hurup ngaran Kraton. Dua kraton dijieun tina kerak lawan 3,6 ± 2,7 miliar tahun ka tukang, sahingga Vaalbara mangrupa Superbuana terakhir di Bumi.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "About: Vaalbara". dbpedia.org. Diakses tanggal 2019-11-10.