Wahid Hasjim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

K.H Abdul Wahid Hasjim (Abdul Wahid Hasyim) (babar di Jombang, Jawa Wétan,1 Juni 1914 - pupus di Cimahi, Jawa Kulon, 19 April 1953 dina yuswa 38 taun) nyaéta saurang pahlawan nasional Indonésia sareng menteri nagara dina kabinét Mimiti di Indonésia. Anjeunna bapa presiden kaopat Indonésia, Abdurrahman Wahid sareng putra Mohammad Hasyim Asy'ari, salah sahiji pahlawan nasional Indonésia. Wahid Hasjim dikubur di daerah Pondok Tebuireng, Jombang, Jawa Wétan.