Wikipedia:Daptar kecap basa Sunda nu teu merenah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ieu kaca nyadiakeun béréndélan kecap basa Sunda anu salah diéjah atawa ditulisna. Ari sababna rupa-rupa, ngan nu panglobana lantaran kapangaruhan ku basa Indonésia. Pikeun éjahan umum dina basa Sunda, Anjeun bisa ningali Palanggeran Éjahan Basa Sunda.

Salah Narjamahkeun[édit sumber]

Basa Indonésia Basa Sunda (salah) Basa Sunda (bener)
kebanyakan lolobana lolobana
merupakan mangrupa, mangrupa nyaéta, téh
sebagai sabagé minangka
menggunakan ngagunakeun ngagunakeun
mempunyai ngabogaan mibanda
menjuarai ngajuaraan jadi juara
peringatan paringetan pangéling
memperkenalkan ngenalkeun ngawanohkeun
menyebabkan nyumembabkeun nyababkeun
kecepatan kacepetan gancangna
di mana (bila mana) di mana upama
ketinggian kaluhuran luhurna, jangkungna
membahas medarkeun medar
sirip sirip/sirib cécépét

Patukeur jeung Basa Indonésia[édit sumber]

Basa Indonésia Harti Basa Sunda (salah) Harti Basa Sunda (bener)
bangga reueus bangga hésé reueus
luas ukuran at. amparan nu gedé luas wanian lega
pasir pasir gunung leutik kikisik, keusik
lega ngemplong
gelap poék
lembur gawé tambahan di luar waktu lembur kampung ngalembur
gemuk awakna badag, gendut gemuk pupuk lintuh

Patukeur "e, eu, é"[édit sumber]

Salah Bener
wilujeung, wilujéng, wilujeung wilujeng
hideup hidep
geutih getih

Padeukeut Wangun, Béda Harti[édit sumber]

Kecap Harti kecap Harti
leler lélér
helar hélar
bebek bébék
tempo témpo
leles leuleus
bener beuneur

Salah Nuliskeun Spasi[édit sumber]

Salah Bener
ku kituna ku kituna
nepika nepi ka
ku alatan ku alatan
ku lantaran ku lantaran
di mana di mana
kamana ka mana
tayalian taya lian
étamah éta mah
salah sahiji salah sahiji

Tingali Ogé[édit sumber]