Wikipedia:Nyutat Wikipédia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wikipédia bisa jadi hiji alat anu kacida hadéna pikeun diajar jeung nyungsi inpormasi. Namung, sakumaha perkara sumber-sumber séjénna, henteu sakabéh anu aya dina Wikipédia sipatna akurat, nganteb, atawa henteu hawar-hawar. Loba tetekon anu dilarapkeun pikeun lalakonan panalungtikan kalayan umum anu kudu dilarapkeun ogé di Wikipédia, kawengku:

  • Sok perhatikeun perkara-perkara anu asalna ngan ti sahiji sumber, atawa sawatara karya anu mangrupakeun turunan ti hiji sumber.
  • Saumpamana artikel ngabogaan rujukan ka sumber luar (boh katumbu atawa henteu), pék baca rujukan nu dimaksud jeung cék éta sumber téh bener-bener ngarojong atawa henteu kana naon-naon anu dicantumkan dina artikel téa.
  • Lolobana mah di lembaga akademik ensiklopedia téh teu bisa diterima minangka sumber utama karya panalungtikan.

Alatan sipat unik Wikipedia, aya ogé sababaraha aturan ngalaksanakeun riset atawa panalungtikan anu husus dilarapkeun pikeun Wikipedia, jeung sabalikna, aya sababaraha aturan umum anu teu laku pikeun Wikipedia.

Minangka hiji énsiklopédi, gede pisan kamungkinan timbul kabutuhan pikeun ngutip eusi Wikipedia dina hiji karya sejen. Pakakas lemes Wikipedia nyadiakeun fitur anu bisa mantuan hiji jalma sangkan gampang pikeun nambahkeun kutipan kana kaca artikel Wikipedia, luyu jeung sababaraha wangun standar kutipan anu dipakena.

Palanggeran umum[édit sumber]

  • Ulah ngaréférénsikeun saurang pangaran anu husus pikeun hiji artikel dina Wikipedia. Sacara umum, Wikipedia mangrupa hasil gawé bareng. Sanajan kitu, Anjeun bisa maké kaca jujutan pikeun ningali catetan saha waé anu geus méré kontribusi dina hiji artikel.
  • Kutipan Anjeun téh kudu diwuwuhan ku judul artikel jeung Wikipedia basa Sunda, ensiklopedi bebas, saperti umumna kutipan dina artikel citak.
  • Wuwuhkeun tanggal jeung waktu lengkep Anjeun waktu ngutip eusi artikel sabab eusina mungkin bakal robah dina waktu séjén.
  • Kudu diperhatikeun: Wikipedia teu ditulis ku panalungtik anu diakreditasi sacara formal. Loba institusi anu teu bisa narima sumber samacem kieu pikeun sumber kutipan anu bsia ditarima.

Cara mengutip halaman Wikipedia[édit sumber]

Klik menu "Kutip kaca ieu" dina koropak "Parabot" di beulah kénca kaca dina unggal artikel.

Format kutipan[édit sumber]

Format kutipan anu disadiakeun ku pakakas Wikipedia nyaeta:

  1. APA
  2. MLA
  3. MHRA
  4. Chicago
  5. CBE/CSE
  6. Bluebook
  7. BibTeX


Tutumbu luar[édit sumber]