Wikipedia:VisualÉditor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Larapkeun VisualEditor. Baca Pituduh Pamaké VisualEditor.
Login, ulah céntang Temporarily disable the visual editor while it is in beta, atawa robah Mode ngédit ka Témbongkeun sakabéh tab éditor, laju simpen préferénsi anjeun. Atawa paké tutumbu kotrétan ieu pikeun nyobaan. Paluruh cara nyieun tutumbu, nambahkeun atawa mindahkeun gambar, nyieun sitasi, nyelapkeun citakan, ngédit tabél, jsb. Sebutkeun ogé panyungsi raramat, sistem operasi komputer, jeung kulit Wikipédia (ilaharna Vector, sakapeung Monobook).
VisualEditor-logo.svg

Wilujeng sumping di portal VisualEditor, hiji cara anu panganyarna dina ngédit Wikipédia anu keur dimekarkeun ku MediaWiki jeung Wikimedia Foundation. Harita mah lamun urang hayang ngédit di Wikipédia urang kudu paham heula kana markah wiki, hiji basa markah nu kawilang bangga. Dina taun 2001, ieu cara masih kénéh bisa ditarima tapi dina taun 2013 cara ieu téh ngabalukarkeun para kontributor naringgalkeun Wikipédia. Ku ayana VisualÉditor, urang teu kudu diajar heula perkara markah wiki, nu dipiharep bisa ngaronjatkeun para pamaké méré kontribusina di Wikipédia.

Ngeunaan VisualÉditor Wikipedia[édit sumber]

VisualÉditor nya éta hiji cara "visual" dina ngédit Wikipedia, hiji sistem anyar dimana para pamaké Wikipédia bisa méré kontribusi tanpa kudu maké markah wiki. VisualÉditor geus aya minangka salasahiji pilihan diluncurkeunna "alpha" dina Wikipedia bahasa Inggris ti mimiti bulan Désémber 2012, dina 16 basa lain ti mimiti bulan April 2013, jeung ampir dina sakabéh basa ti awal Juni. Lamun Anjeun kairut pikeun ngagunakeun VisualÉditor ti wiki, aya pituduh pikeun makéna sarta daptar pintasan papan tombol nu umum. Salian ti éta, lamun Anjeun kairut pikeun ngamekarkeun VisualÉditor, aya sababaraha pancén nu bisa dipigawé ku Anjeun. Kiwari dina VisualÉditor aya kénéh sababaraha kutu anu teu bisa disingkahan sarta aya ogé sababaraha fitur nu masih kudu dimekarkeun. Lamun Anjeun manggihan sawatara bangbaluh, tong asa-asa méré laporan dina kaca Umpan balik.

Kahéngkéran VisualÉditor[édit sumber]

Sababaraha kahéngkéran nu masih kénéh aya dina VisualÉditor nya éta:

  • Merlukeun waktu nu kawilang lila dina ngamuat hiji kaca nu panjang sarta hésé lamun hayang bisa dimuat kana VisualÉditor. Kahareupna ieu pakakas lemes bakal leuwih téréh sarta bakal bisa ngamuat kaca nu leuwih panjang.
  • Penggayaan jeung sawatara hal lainna katémbong ahéng. Kiwari keur diusahakeun sangkan HTML nu dihasilkeun katingali saperti nu biasa ditingali ku Anjeun.
  • Sababaraha unsur pemformatan rumit bakal ditémbongkeun sarta Anjeun bisa ngédit eusina. Tapi Anjeun moal bisa ngarobah strukturna atawa nambahan éntri anyar - sakumaha dina tabel jeung daftar wangenan.
  • Dukungan peramban kawatesanan. VisualÉditor ngan bisa dipaké dina versi modéren Firefox, Chrome, jeung Safari. VisualÉditor moal bisa dipaké dina versi nu heubeul tina unggal peramban éta, kitu ogé dina Opera jeung Internet Explorer.
  • VisualÉditor ngan diaktifkeun pikeun kaca artikel jeung pamaké (ku lantaran éta Anjeun bisa nyieun parobahan dina kotrétan pribadi). Kahareupna bakal dimekarkeun hiji pakakas pangédit anu dihususkeun pikeun kaperluan non-artikel.

Ku lantaran sababaraha kahéngkéran jeung kutu nu teu bisa disingkahan, leuwih hadé lamun pamaké mencét "Témbongkeun sawangan" saméméh nyimpen hiji kaca sarta ngalaporkeun sagala bangbaluh nu karandapan.

Kumaha cara nulungan[édit sumber]

Sangkan VisualÉditor bisa leuwih hadé sarta maksimal, Anjeun bisa nulungan ku cara manggihan kutu tuluy méré laporan. Salian ti éta, aya sababaraha pancén lainna nu bisa dipigawé ku Anjeun, diantarana nyaéta:

  • Nganyarkeun kaca pitulung - Sakabéh proyék miboga kaca pitulung nu bisa mantuan pamaké anyar sangkan bisa méré kontribusi. Hanjakalna, maranéhanana sibuk mekarkeun pangédit markahna, nepi ka waktu VisualÉditor diluncurkeun, tutorialna bakal jadi laas. Kacida mangpaatna lamun aya hiji jalma nu bisa nganyarkeun kaca pitulung, dumasar tutorial ngagunakeun VisualEditor.
  • Nambahkeun "DataCitakan" dina citakan - VisualÉditor boga pangédit citakan nu alus, saperti nu dijéntrékeun dina kaca pitulung. Sakumaha nu bisa katingali ku Anjeun waktu maké citakan dina Wikipédia, sababaraha citakan miboga parameter jeung penjelasan anu alus nepi ka para pamaké téh ngarasa babari waktu makéna. Tapi aya sababaraha citakan nu teu miboga éta, lantaran citakan merlukeun "DataCitakan" sangkan ieu fitur bisa dipaké. Lamun Anjeun hayang nambahan DataCitakan, aya pituduhna sarta daptar citakan anu paling penting pikeun ditambahkeun DataCitakanana.
  • Nulungan pamaké anyar - Lamun peluncuran VisualÉditor suksés tangtuna waé bakal loba pamaké anyar. Sanajan cara ngéditna leuwih babari tapi keukeuh néangan pituduh pikeun ngayakeun interaksi jeung komunitas mah kawilang hésé. Mangga diantos pisan pangrojongna di meja pitulung, atawa dina saluran pitulung IRC pikeun nulungan para pamaké anyar sangkan leuwih wanoh jeung Wikipédia.

Pranala luar[édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan