WilliamsF1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Williams Grand Prix Engineering atanapi biasa disebat Williams F1 mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 ti Inggris. Salian ti Ferrari sareng McLaren, tim ieu mangrupa tim tersukses di ajang balap F1 dengan jumlah 7 gelar jawara dunya pembalap jeung 9 gelar jawara dunya konstruktor. Terakhir kali tim Williams ngaraih gelar jawara dunya nyaéta di taun 1997 lewat pembalap Jacques Villeneuve.

Bos tim Williams nyaéta Sir Frank Williams, anu dibantosan ku asisten setiana, Patrick Head. Kameunangan pertama tim ieu di raih di taun 1979 lewat pembalap Swiss Clay Regazzoni. Selang sataun kamudian, pembalap Australia Alan Jones ngarebut gelar jawara dunya kahiji kanggo tim ieu.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]