Winny Oktavina Kandow

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Winny Oktavina Kandow
Informasi pribadi
KabangsaanBandéra Indonésia Indonésia
Lahir14 Oktober 1998 (1998-10-14) (yuswa 21)
Minahasa Selatan, Sulawesi Utara, Indonesia
PanyepenganKatuhu
ganda campuran
Réngking pangluhurna140 (WD jeungMychelle Crhystine Bandaso 23 Agustus 2018 )
15 (XD with Tontowi Ahmad 24 September 2019)
Réngking ayeuna15 (XD jeungTontowi Ahmad) (24 Séptémber 2019)
Profil di BWF

Winny Oktaviana Kandow (lahir 14 Oktober 1998) nyaéta pamaén badminton profésional ganda campuran Indonésia, nu asalna ti désa Tewasen di Minahasa Selatan, Sulawesi Utara.[1][2] Ia dipasangkan dengan Tantowi Ahmad menggantikan Lilyana Natsir.[3]

Kasang Tukang Kulawarga[édit | édit sumber]

Winny lahir di Desa Tewasen Kecamatan Amurang Barat Kabupaten Minahasa Selatan.[3] Kolotna nyaéta Vany Kandow jeung Herawaty Chairudin. Panengah tina tilu sadulur.[3] Manéhna kungsi sakola di SMP Negeri 8 Manado.[3]

Kiprah[édit | édit sumber]

Winny mimiti katémbong waktu jadi juara taun 2016 minangka pasangan ganda campuran kalawan dipasangkeun jeung Yeremia Rambita.[4] Winny kungsi jadi juara I ganda campuran di kajuaraan nasional (Kejurnas) PBSI 2017 jeung Akbar Bintang Cahyono di Bangka Belitung.[3] Dina taun 2017 manéhna asup kana daftar pamaén dina program pelatnas pratama badminton di Cipayung.[5] Dina taun éta kénéh Winny nu dipasangkeun jeung Akbar Bintang Cahyono jadi juara dina Kejuaraan Nasional (Kejurnas) PBSI 2017 Gubernur Kepulauan Bangka Belitung, sarta jadi gelar kadua Winny dina gelar Kejurnas.[6]

Masih babarengan jeung Akbar, préstasi Winny beuki katémbong nyongcolang dina gelar Singapura Open 2018 nepi ka babak semifinal, sanggeus diéléhkeun ku pasangan seniorna, Tontowi Ahmad jeung Liliyana Natsir.[7] Dina gelar Hyderabad Terbuka 2018, Winny jeung Akbar hasil jadi juara, sanggeus ngéléhkeun pasangan India Pranaav Jerry Chopra/Reddy N Sikki di final.[8][9]

Dipasangkeun jeung Tantowi Akbar[édit | édit sumber]

Taun 2019 jadi babak anyar pikeun Winny sanggeus diputuskeun ku PBSI pieun dipasangkeun jeung Tantowi Akbar, sabulan ti pisahna jeung LIliana Natsir.[10][11] Waktu munggaran dipasangkeun jeung Tantowi, Winny langsung dijadwalkauen pikeun nyanghareupan tilu turnamen di Eropa. Kahiji nyaéta Spanyol Masters (19-24 Fébruari 2019), Jerman Terbuka (26 Fébruari-3 Maret 2019), jeung All Englang 219 (6-10 Maret 2019).[10][12]  Winny ngarasa siap dipasangkeun jeung Tantowi pikeun tanding dina tilu turnamen di Eropa, komo deui lantaran pasanganna mangrupa senior nu geus leuwih leubeut ku pangalaman.[13] Dina Spanyol Master Winny jeung Tantowi hasil asup kana babak perempat final.[14] Sarta asup kana babak 16 gedé di Jerman Terbuka.[14]

Dina All Englang 2019 pasangan Winny/Tantowi nandangan pangalaman pait lantaran kudu tepung ngalawan pasangan ti Indonesia deui, nyaéta Alfian Eko/Marsheilla Gischa I.[15] Tapi Winny jeung Tantowi laju meunang tempat di babak kadua All Englang 2019.[16] Dina babak parapat final Winny jeung Tantowi kudu eureun sanggeus éléh ku pasangan ti Jepang, Yuta Watanabe/Arisa Hibashino.[17] Sanggeus midang dina All England, Winny & Tantowi midang dina Kejuaraan Asia BUlutangkis Beregu Campuran anu marebutkeun PIala Tong Yun Kai Cup 2019 di Hong Kong.
Dumasar bekel préstasi tina sababaraha turnamen salila dipasangkeun jeung Tantowi, ieu pasangan diancokeun pikeun turun dina Indonesia Open 2019.[18] Dina babak kahiji Winny/Tantowi nyanghareupan wawakil ti India, Satwiksairaj Rankireddy/Ashwini Ponnappa nu can kungsi tepung saméméhna, sarta bisa meunang.[18][19][20] Gelar tanding ieu mangrupa debut pikeun Winny di Indonesia Open.[18] Dina babak kadua Winny/Tantowi nyanghareupan pasangan Thailand, Nipitphin Phuangphuapet/Savitree Amitrapai.[20] Pasangan Winny/Tantowi kudu puas eureun dina parapat final Indonesia Open 2019 sanggeus diéléhkeun ku Chan Pang Soon/Goh Liu Ying ti Malaysia.[21]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Winny Oktavina KANDOW | Profile". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  2. Losa, Noberd. "Juarai PBSI 2017, Winny Harumkan Tewasen Banggakan Minsel". ManadoPost.co.id - Terdepan Sebarkan Informasi. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  3. a b c d e "Profil Winny Oktavina Kandow, Atlet Manado Jadi Pasangan Tontowi Ahmad saat Liliyana Natsir Pensiun". Tribun Manado (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  4. Media, Kompas Cyber. "Winny Kandow Juara dengan Pasangan Berbeda". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  5. Raya, Mercy. "PBSI Hidupkan Pelatnas Pratama Lagi, Ini Daftar Pemain Cipayung". detiksport. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  6. Media, Kompas Cyber. "Winny Kandow Juara dengan Pasangan Berbeda". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  7. Media, Kompas Cyber. "Kalahkan Yunior, Tontowi/Liliyana Melaju ke Final Singapore Open". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  8. JawaPos.com. "Akbar/Winny Juara di Hyderabad Terbuka 2018". JawaPos.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  9. "Profil Winny Oktavina Kandow, Atlet Manado Jadi Pasangan Tontowi Ahmad saat Liliyana Natsir Pensiun". Tribun Manado (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  10. a b Kurniawan, Putra Rusdi. "Ujian Duet Anyar Tontowi/Winny: Hadapi 3 Turnamen Eropa". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  11. Raya, Mercy. "Duet dengan Tontowi, Winny Antusias Debut di Indonesia Open". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  12. Raya, Mercy. "Susy Susanti Apresiasi Laju Tontowi/Winny di Barcelona, tapi...". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  13. Kurniawan, Putra Rusdi. "Winny Oktavina Siap Secara Mental Dampingi Tontowi". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  14. a b Raya, Mercy. "Pelatih Pede Tontowi/Winny Segera Bersaing di Papan Atas Ganda Campuran". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  15. Raya, Mercy. "Pahit Betul Undian Ganda Campuran di All England 2019". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  16. Diah, Femi. "Tontowi, Jangan Kendur Kalau Disepelekan Lawan!". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  17. Diah, Femi. "Rizki/Ketut dan Tontowi/Winny Kalah di Perempatfinal All England". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  18. a b c Raya, Mercy. "Duet dengan Tontowi, Winny Antusias Debut di Indonesia Open". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  19. Raya, Mercy. "Duet dengan Winny, Tontowi Tak Jemawa di Indonesia Open 2019". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  20. a b K, Putra Rusdi. "Diminta Jangan Galak-galak kepada Winny, Tontowi: Aku Sudah Move On dari Butet". detiksport (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  21. Media, Kompas Cyber. "Winny Oktavina Kandow Masih Butuh Tambahan Jam Terbang Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27.