Yates' correction for continuity

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Koreksi Yates keur kontinyu, atawa tes chi-kuadrat Yates, ngatur rumus keur uji kuadrat-chi Pearson nu ngurangan 0.5 tina unggal nilai dina tabel kontingensi 2 X 2. Rumus ieu dipaké lamun dina hiji sel dina tabel ngabogaan nilai ekspektasi kurang ti 5.

Sumber séjén nyebutkeun yén koreksi ieu kudu dipaké lamun ekspektasi frekuensi kurang ti 10.