Yazid bin Muawiyah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Yazid bin Mu'awiyah ( يزيد بن معاوية ) atanapi Yazid I mangrupikeun khalifah anu kakawasaan dina taun 680 dugi 683, ngagentos rama sareng teras dikirimkeun putrana. Yazid asalna tina cabang Sufyani Bani Umayyah, istilah pikeun katurunan Abu Sufyan bin Harb. Anjeunna nyaéta khalifah kadua anu ramana ogé aya khalifah.