Yusuf Al-Qorodhowi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ulama Muslim
Yusuf al-Qorodhowi
يوسف عبد الله القرضاوي
Gumelar 09 Séptémber 1926 (1926-09-09) (yuswa 92)
Saft Turab, Karajaan Mesir (kiwari Mesir)
Dipangaruhan ku Hassan al Banna, Mohammed al-Ghazali
Méré pangaruh ka Rashid Al-Ghannushi, M.A.M. Mansoor

Yusuf Al-Qorodhowi atawa Yusuf al-Qaradawi (gumelar di Shafth Turaab, Kairo, Mesir, 9 Séptémber 1926; umur 92 taun) nyaéta saurang cindikiawan Muslim nu asalna ti Mesir. Dipikawanoh ogé minangka saurang Mujtahid di éra modérn kiwari.

Lian minangka saurang Mujtahid, dipercaya ogé minangka saurang pupuhu majelis fatwa. Loba fatwa nu geus dikaluarkeunna téh diparaké minangka bahan rujukan kana permasalahan nu kasanghareupan. Ngan loba ogé ngritik fatwa-fatwana.