Yusuf Al-Qorodhowi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ulama Muslim
Yusuf al-Qorodhowi
يوسف عبد الله القرضاوي
Gumelar09 Séptémber 1926 (1926-09-09) (yuswa 93)
Saft Turab, Karajaan Mesir (kiwari Mesir)
Dipangaruhan kuHassan al Banna, Mohammed al-Ghazali
Méré pangaruh kaRashid Al-Ghannushi, M.A.M. Mansoor

Yusuf Al-Qorodhowi atawa Yusuf al-Qaradawi (gumelar di Shafth Turaab, Kairo, Mesir, 9 Séptémber 1926; umur 93 taun) nyaéta saurang cindikiawan Muslim nu asalna ti Mesir. Dipikawanoh ogé minangka saurang Mujtahid di éra modérn kiwari.

Lian minangka saurang Mujtahid, dipercaya ogé minangka saurang pupuhu majelis fatwa. Loba fatwa nu geus dikaluarkeunna téh diparaké minangka bahan rujukan kana permasalahan nu kasanghareupan. Ngan loba ogé ngritik fatwa-fatwana.