Adonan (masak)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Adonan nyaéta campuran cairan kentel atawa éncér, nu biasana tina tipung, dicampur jeung cai atawa susu, jeung endog. Sering ogé ragi atawa pamekar dipaké keur ngembangkeun tipung nalika dipasak.

Cara maké[édit | sunting sumber]

Adonan bisa dipaké keur nyieun dosai, idli, vadai, puding Yorkshire, fritter, témpura, kuéh, roti, ngalapisan daging atawa sayuran nalika digoréng, atawa keur nyieun surabi, wafel atawa bolu.

Adonan ogé umum dipaké di sababaraha tempat keur ngalapisan lauk méméh digoréng. Contona, adonan mangrupakeun bahan penting kadaharan Britania nu kasohor, lauk jeung kiripik.


Foodlogo2.svg