Roti

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Roti anu geus dibeulahan

Roti nya éta salah sahiji kadaharan.[1] Bahan dasar utama roti nya éta tipung tarigu jeung cai anu difermentasikeun ku ragi, tapi aya ogé anu henteu maké ragi.[1] Kamajuan teknologi manusa nyieun roti téh diolah kalayan sababaraha bahan saperti uyah, minyak, mantéga, endog pikeun nambahan kadar protéin dina roti sangkan teksturjeung rasa nu tangtu.[1]

Kandungan gizi[édit | sunting sumber]

Opat lambar roti tawar bisa ngahasilkeun kalori anu sarua jeung sangu.[2] Salain loba ngandung serat, kadar protein roti ogé leuwih loba kandungan gijina dibandingkeun sangu.[2] Kandungan pati roti 13 persén sedengkeun sangu ngan 4-8 persén.[2] Nu boga panyakit diabetes sakuduna ngadahar roti dibandingkeun sangu sangkan kadar glisemik tetep stabil.[2] Ka ayeunakeun loba perusahaan roti anu ngalengkepan kandungan gizi roti saperti vitamin, sajumlahing mineral saperti zat besi, iodium, kalsium, jrrd.[2] Roti ogé miboga kandungan asam lemak teu jenuh ganda pikeun orok atawa balita, omega 3, jeung DHA (Docosahexaenoic acid atawa asam lemak teu jenuh ganda rantai panjang) pikeun ningkatkeun mutu protein dina awk.[2] Tapi perlu diperhatikeun, kandungan gizi dina roti gumantung kana cara nyieuna.[2] Gizi roti bisa rusak lamun di beuleum kalayan suhuna tinggi jeung durasi waktu anu lila. [2]

Bahaya roti pikeun awak[édit | sunting sumber]

Loba teuing ngadahar roti ngabalukarkeun panyakit ADD (Attention Deficit Disorder) jeung Kangker.[1] Lantaran dina roti miboga kandungan zat anu bahaya saperti Calcium Propianate jeung Potassium Bromate.[1] Calcium Propianate ngabalukarkeun penyakit ADD sedengkeun Potassium Bromate ngabalukarkeun sél kangker (carcinogenic).[1]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Manfaat dan bahaya ROTI(Dicutat tanggal 3 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h MENU MAKANAN SEHAT DAN HEMAT BAGI KARYAWAN KANTOR (Dicutat tanggal 3 Desember 2011)