Surabi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Surabi pandan polos
Surabi dibanjur ku kuah gula jeung santen

surabi atawa serabi nyaéta olahan tina tipung béas nu sanggeus diuyahan jeung parudan kalapa diasupkeun kana citakan tina taneuh nu dipanaskeun ngagunakeun maké suluh.[1] Sakapeung di luhurna dipurulukkan oncom. Biasana dijual di sisi jalan isuk-isuk keur opieun.[1] Aya ogé anu dicampur jeung gula beureum maké santen. Samalah kiwari mah surabi téh geus rupa-rupa rasana, saperti kéju, strobéri, coklat, jeung sajabana ti éta, sok sanajan, cara nyieunna mah sarua baé.[2]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b Ajip Rosidi, dkk, (2000). Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.
  2. http://bdgyes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=144&Itemid=157 disalin tanggal 21 Agustus 2011
Nulis.jpg



Tingali ogé[édit | sunting sumber]