Al Falaq

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Falaq
الإخلاص
Informasi
Harti Waktu Subuh
Golongan Makkiyah
Madaniyah[1]
Surah ka 113
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 5 ayat

Surah Al-Falaq (سورة الفلق) - Subuh – nyaéta surat Al Qur'an anu diturunkan di Madinah sanggeus Surat Al Fiil. Surat ieu ngandung lima ayat sarta ditempatkeun dina susunan surat Al Quran sabagé surat nu ka- 113.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
قُلۡ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلۡفَلَقِ
Pok caritakeun (Muhammad): “Kaula nyalindung ka Pangéran nu murbeng balébat subuh.
2.
مِن شَرِّ مَا خَلَقَ
Tina kajahatan saniskara anu geus diyugakeun.
3.
وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ
Jeung tina kajahatan peuting dina mangsa poék mongkléng.
4.
وَمِن شَرِّ ٱلنَّفَّـٰثَـٰتِ فِى ٱلۡعُقَدِ
Jeung tina kajahatan nu niupan cangreud-cangreud (tukang tenung).
5.
وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ
Jeung tina kajahatan nu hasud nalika hasudna.”

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Ikhlas
Surat 112 Surat saparantosna:
An Naas
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
  1. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama Al-Jumunatul_.27Ali