Al Masad

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Masad
المسد
Informasi
Harti Injuk
Golongan Makkiyah
Surah ka 111
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 5 ayat

Surah Al Masad atawa Al Lahab nyaéta surat ka-111 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 5 ayat sarta kaasup surat makiyyah. Ngaran Al Lahab dicokot tina kecap Al Lahab anu aya dina ayat katilu anu hartina seuneu nu ngéntab-ngéntab. Poko eusi surat ieu eusina ngeunaan nasib salah saurang pamanna Rosululloh SAW nyaéta Abu Lahab reujeung pamajikanana anu diancam ku siksa naraka.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
تَبَّتۡ يَدَآ أَبِى لَهَبٍ۬ وَتَبَّ
Cilaka dua leungeun Abu Lahab, kalawan saéstuna cilaka.
2.
مَآ أَغۡنَىٰ عَنۡهُ مَالُهُ ۥ وَمَا ڪَسَبَ
Taya paédahna keur manéhna boh hartana boh saniskara nu diusahakeunana.
3.
سَيَصۡلَىٰ نَارً۬ا ذَاتَ لَهَبٍ۬
Manéhna baris abus kana seuneu naraka nu ngéntab-ngéntab.
4.
وَٱمۡرَأَتُهُ ۥ حَمَّالَةَ ٱلۡحَطَبِ
Pon kitu deui pamajikanana, tukang mawa suluh (tukang nyundut-nyundut kagoréngan).
5.
فِى جِيدِهَا حَبۡلٌ۬ مِّن مَّسَدِۭ
Anu dina beuheungna meulit tali tina injuk.

Hubungan Al Lahab jeung Al Ikhlas[édit | sunting sumber]

Surat Al Lahab ngisaratkeun yén kamusrikan henteu bisa dipertahankeun sarta moal meunang sanajan jalma-jalma nu ngarojongna tihothat.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
An Nasr
Surat 111 Surat saparantosna:
Al Ikhlas
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit